В новогодишните фойерверки на Сидни ще бъдат включени и смартфоните на зрителите
В новогодишните фойерверки на Сидни ще бъдат включени и смартфоните на зрителите

Организаторите на новогодишните фойерверки в Сидни са решили да използват в шоуто и смартфоните на зрителите, съобщи PhysOrg.

Жителите на града и туристите, които възнамеряват да гледат фойерверките, могат да качат на смартфоните си специално приложение. Ще бъде пусната версия на програма за Android и за iOS.

Приложението трябва да бъде стартирано, когато започне изстрелването на фойерверките. Екраните на апаратите, които зрителите ще държат над главата си с протегната ръка, ще светят синхронно в различни цветове.

Организаторите на фойерверките се надяват светещите смартфони в ръцете на събралите се жители на града (очаква се те да са близо 1 милион души) да създадат специален ефект, който ще допълни самите салюти.

Освен това с помощта на програма жителите на Сидни ще могат да изпращат съобщения, които ще бъдат показвани на пилоните на моста Харбър бридж - център на фойерверките.

Фойерверките по традиция се изстрелват в Сидни в новогодишната нощ. Те са разделени на две части - семейна, която започва в 21.00 часа местно време, и втора, която е в полунощ.

Двете части се предават по австралийската телевизия. Кадри от тях се излъчват по целия свят, припомня БТА.

 
tropic fire