Приятели за Цецо се обединяват в подкрепа на фондация „Цветан Цанов"
Приятели за Цецо се обединяват в подкрепа на фондация „Цветан Цанов

 

 

Мария Илиева и D2 с благотворителен сингъл
Приятели за Цецо се обединяват в подкрепа на фондация „Цветан Цанов"
Мария Илиева и D2 записаха общ сингъл в подкрепа на каузата на фондация „Цветан Цанов", за превенция на насилието между децата в България. Благотворителната песен носи името „С теб научих как".
Фондация „Цветан Цанов" (http://www.tzvetantzanov.com/) е създадена в името на дванадесетгодишния Цветан, убит зверски от шестнадесетгодишно момче през август 2011. Родителите на Цецо основават фондацията с цел да подпомогнат намаляването на насилието между децата и случването на подобни трагедии. Целта им е да привлекат вниманието на обществото към този проблем и да намeрят на адекватни мерки за разрешаването му. Също така се стремят към изграждането на центрове, наречени Бази, където децата и младежите да намират място за изразяване, споделяне и подпомагане от специалисти.
През юни тази година Мария Илиева и D2 подкрепиха благотворителния фестивал „Играй живота", организиран от фондация „Цветан Цанов". Няколко месеца по-късно те са готови да отправят своето послание към всички българи, че има нужда и начин нещата да се променят, чрез акустичния поп-рок проект „С теб научих как". Музиката винаги е била най-прекият път до сърцата на хората.
„С теб научих как" е дело на Васил Русев -- Seagullboy. В текста се включва и Гери Турийска, а в аранжимента -- D2 и Мария Илиева. Режисьор на видеото е Васил Русев, оператор -- Мартин Чичов.
Песента е създадена с подкрепата на Музикаутор, Про Синема, Стерео стая, Монте Мюзик, TzvetanTzanov.com.
„Познавам семейството на Цецко, новината за бруталното му убийство бе голям шок за всички", споделя Мария Илиева. „Плашещо е да съществува такова насилие в едно общество, още повече между деца. Вярвам, че от нас зависи да променим това и подкрепям изцяло проектите на фондацията."

tropic fire