Благотворителен фестивал "Играй живота"
Благотворителен фестивал
На 9 юни 2012г., пред паметника на Съветската армия, от 11:00 до 22:00ч. се проведе благотворителния фестивал под надслов „Играй живота”, за детство без насилие, организиран от фондация „Цветан Цанов”. Събитието се състоя с подкрепата на Столична община и бе посетено от хиляди столичани.
В рамките на фестивала, в подкрепа на каузата бяха събрани 7582.13 лв. от дарения. Тези средства ще бъдат използвани за постигане целите на фондацията. Повече подробности за изразходването им ще намерите на сайта  www.tzvetantzanov.com
Фондация „Цветан Цанов” е създадена в името на дванадесетгодишния Цветан, убит на 23.08.2011г. от шестнадесетгодишен негов познат. Родителите на Цветан основават фондацията, за да подпомогнат намаляването на агресията и насилието между децата в България. Дейността на фондацията е насочена  към ранно откриване на деца с повишен риск от извършване на насилие и съответно работа с тях. Една от целите е  изграждането на верига от центрове, в които различни специалисти да работят с агресивни младежи, с деца които имат трудности да открият пътя си за реализация и сили да споделят проблемите си. Идеята е да се открият качествата им и да им се покажат възможности за бъдещето им.
Проведоха се демонстрации на колички с радио управление, състезание за най - добър трик по скейтборд, демонтрaции по BMX, Inline кънки и брейкденс. Ивента бе организиран от Koolevents.bg и бе част от благотворителния фестивал "Играй Живота" на фондацията "Цветан Цанов".
В рамките на час и половина видяхме едни от най - добрите скейтъри от различни точки на България да се състезават със страхотните си трикове в устрема да грабнат наградите осигурени от Blokshop, Cleckshop, Boardshop и Virus Skateboards. Победител стана Владимир Иванов от Русе, а второто място бе поделено между Явор Стоянов и "Дубаеца".
Последваха половин часови демонстрации по BMX. Следващата дисциплина беше демонстрации по кънки на голямата метална рампа. В рамките на 40 минути публиката аплодира невероятните скокове, флипове и двуметрови салта в изпълнение на момчетата от клуб Team Desaster. Николай Найденов и Кирил Траянов показаха на живо какво е да си професионалист в световен мащаб.
Като завършек на атракциите за деня се проведе и Bboy Battle. Танцьори от цялата страна показаха невероятните си умения в борбата на дансинга. Публиката стана свидетел на невероятните танцови умения на групата от 12 деца, на възраст между 10 -12 години, дошли специално за случая от град Враца. После взеха участие и големите, за да заформят едно невероятно шоу. Музиката бе внимателно селектирана от британката  DJ Donna D и DJ Калата.
Силен и емоционален беше и петчасовия концерт, в който взеха участие едни от най-добрите български групи и изпълнители, които застанаха заедно зад каузата - D2, Мария Илиева, ЛиЛана, SkilleR, Gravity Co, Лора Караджова, Ъпсурт, GoodSlav, Pirahna, Last Hope, Део (водещ). На сцената се качиха още Захари Бахаров, който се обърна към всички родители: „Обичайте децата си повече. Когато даваме любов, ни се отвръща с любов. От нас зависи да направим България едно по-добро място за живот.”, както и съученичка на Цветан Цанов, която прочете писмо от класа посветено на него, което трогна цялата публика.
Мюзикаутор също подкрепят фондация „Цветан Цанов”, като отпускат средства, с които участниците в благотворителния концерт на 9 юни 2012 г. да запишат авторска музика и заснемат видео в подкрепа на целите на фондацията. 
 
Медийни партньори на фестивала: БГ Радио, City Radio&TV, BOX TV, Tangra Mega Rock, BG-Mamma, iNews, TeenViewSofia, Sofia Street Style, Всеки ден.
Вярваме, че животът на децата ни не ви е безразличен и бихте подкрепили фондацията и каузата й!

Тук можете да разгледате снимки от концерта.

 

tropic fire